FAQ

Lees hier alle veelgestelde vragen over een zonnebank bezoek bij The GlowHouse.
Heb je nog meer vragen? Onze medewerkers op onze 6 locaties helpen je graag.

Dat is een persoonlijke voorkeur. Naakt zonnen of juist je ondergoed aanhouden, het mag en kan allebei. Maar om een gelijkmatige bruining te krijgen is het verstandig om zoveel mogelijk kleding uit te doen en dus het liefste volledig naakt eronder te gaan. De privacy is er.
Wij adviseren wel op te letten met de delen van de huid die geen zon gewend zijn, omdat deze snel kunnen verbranden. 50/50 bedekken is dan een mooie oplossing. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruiken van een extra handdoekje en dit halverwege de zonsessie te gebruiken om de lichtere delen van de huid af te dekken.

Een zonnebankkuur doen is mogelijk. Bijvoorbeeld voor een bruiloft, een vakantie, of wanneer je net start met zonnen en graag snel een mooi gebruind kleurtje wil bereiken. Indien je graag een zonnebankkuur wilt doen dan is ons advies om dit maar 1x per jaar te doen.
De kuur houdt in dat je 3 á 4 keer gaat zonnen achter elkaar met een tussenpauze van 24 – 48 uur.
Het is belangrijk om de zonnebankkuur langzaam op te bouwen omdat de huid moet wennen aan de zon. “’Even kennismaken’’ noemen wij dit. Begin met de eerste sessie onder een lichte bank en ga niet te lang. Bouw het vanuit hier op. Let op: mocht de huid verbanden, dan moet je stoppen met de kuur.

Ja, insmeren wordt zeker geadviseerd. Maar niet met een SPF. Een SPF is een bescherming voor in de buitenzon. In de buitenzon gebruik je een SPF want de buitenzon is onvoorspelbaar. De zonnebank is wel voorspelbaar en de dosis zon wordt gedoseerd. Hierom gebruik je geen SPF onder de zonnebank. Doe je dat wel dan heb je geen bruiningsresultaat en de aanmaak van Vitamine D wordt geblokkeerd.
Onder de zonnebank smeer je je in met een professionele zonnebankcrème. Deze zorgt ervoor dat de huid goed is gehydrateerd en helpt het pigment opstarten. De luxere producten in het assortiment beschikken ook over mooie anti-aging ingrediënten.

Werkt dit nou echt?
Ja! Het werkt.
Een goed verzorgde huid bruint het beste. Door met een optimaal gehydrateerde huid onder de zonnebank te gaan haal je 100% uit je bruining sessie. Ga je met een droge huid onder de zonnebank, dan verlies je een groot deel van je bruining en dat is zonde.
De producten waar wij mee werken van Devoted Creations, zijn op basis van aloë vera. Dat merk je direct, al bij de meest simpele variant.
We verkopen verschillende crèmes voor elke soort huidtype en in verschillende prijsklasse.
De ingrediënten in de crèmes, bovenop de aloë vera basis, zorgen ervoor dat je nog meer uit één zonnesessie kunt halen. Hierin is veel keus. Vertel uw wensen aan onze medewerkers en zij zullen een passende crème adviseren.

Vaak wordt er gedacht dat je net nadat je een bezoek hebt gebracht aan de zonnebank je beter niet kunt gaan douchen. Dit denken de meeste mensen omdat ze bang zijn om de bruine kleur van de zonnebank te verliezen. Dit is totaal onjuist, aangezien het onmogelijk is om de kleur te verliezen. Dit komt doordat de kleur in de huid ontstaat, en dus niet op je huid zelf. Het is dus praktisch gezien niet mogelijk om de kleur van je huid af te schrobben. Hoewel je na het gebruik van een crème met een bronzer beter wel 4 uurtjes kunt wachten met douchen omdat de ingrediënten in dit product nog werkzaam zijn op de huid in deze uurtjes na het zonnen. Maar ook dan douche je je kleurtje er niet vanaf, maar wel de nawerking van de bronzer.

Niet doen!
Het is wettelijk verboden voor personen onder de 18 jaar om gebruik te maken van de zonnebank. Dit is omdat de huid dan nog in de groei is en elke eventuele ‘’error’’ zoals een te hoge totale dosis UV en of het verbranden van de huid allemaal wordt geregistreerd in het DNA. Hierdoor zou je op latere leeftijd problemen kunnen tegenkomen met de huid. Zoals een verhoogd risico op huidkanker. Wacht gewoon even geduldig tot je 18+ bent en gebruik voor die tijd een lekkere zelfbruiner als je toch echt graag een mooi kleurtje wilt

Ja, je mag onder de zonnebank wanneer je zwanger bent.
Maar, laat je goed adviseren. Ons advies is om zo licht mogelijk en zo kort mogelijk te zonnen. Doe het niet voor het bruine kleurtje maar voor het kleine momentje van warmte en ontspanning.
Het advies dat wij geven is heel voorzichtig omdat de zwangerschapshormonen ervoor zorgen dat je anders reageert op UV-licht. Een zwangerschapsmasker krijgen is hierbij een groot risico.

Er wordt vaak gedacht dat er onder een sterke zonnebank gezond moet zonnen om direct resultaat te zien. Korter gezegd; ‘’Hoe sterker ik ga hoe bruiner ik word’’. Dit klopt niet. Ons advies is lichter en langer. Je huidtype moet gematched worden met de juiste zonnebanksterkte en door de juiste combinatie te maken krijg je het beste bruiningsresultaat. Daarnaast met een goed gehydrateerde huid die is ingesmeerd met een professionele zonnebankcrème heb je al na één keer een aanzienlijk verschil in bruining en dus resultaat.

De huid van de oogleden is heel dun; als je jouw ogen sluit, komt een deel van het UV-licht gewoon erdoorheen en zijn jouw ogen op die manier dus niet goed beschermd.
Wij mogen niet aanraden om het brilletje eerder af te doen, maar je kunt dit zelf besluiten mocht je een ”koala” effect willen voorkomen. Tegenwoordig is het dragen van een UV bril tijdens het zonnen zelfs verplicht vanuit de overheid. 

Voorkom zonnebrand is wat wij roepen. Ga verantwoord om met zon. Zowel met zonnen onder de zonnebank als zonnen in de buiten zon. UV-licht is zeker niet je beste vriend als het aankomt op huidveroudering. Maar schade aan de huid elke keer dat je onder de zonnebank gaat en/of wanneer je zont in de buitenzon dat betwijfelen we. Dit omdat er ook heel veel voordelen zitten aan UV-licht. Iedereen heeft zonlicht nodig. Het is belangrijk dat je realiseert dat verbranden schadelijk is. Hoe snel je kunt verbranden hangt af van je huidtype en de kleur van je huid. Een lichtere huid kan veel minder straling hebben dan een huid met meer pigment. Neem hierbij geen risico’s. Laat je goed adviseren en denk ook zelf goed en logisch na.

Je lichaamshuid is heel anders dan de huid in je gezicht. De huid in je gezicht kan (veel) minder melanine hebben.
Melanine in de huid zorgt voor het bruine kleurtje. Des te meer of des te minder melanine bepaald dus hoe bruin je kunt worden in je gezicht.
Als je nu eenmaal weinig melanine in de huid van je gezicht hebt, dan moet je dat qua bruining eigenlijk gewoon accepteren. Een crème gebruiken met daarin een goede bronzer kan zeker helpen om het gezicht toch een bruine kleur te geven direct na het zonnen. Helaas zal deze bruining na een paar dagen toch weer sneller wegtrekken dan de bruining op de rest van het lichaam.

Wacht met zonnen tijdens een antibioticakuur.
De antibiotica die niet goed samengaan met zonlicht, trekken in je huidcellen. Op het moment dat je deze antibiotica neemt en er zonlicht op je huid schijnt, ontstaat er een heftige reactie. Wacht daarom altijd tot de antibioticakuur is afgelopen, daarna kun je weer veilig en verantwoord zonnen.

Ja! Scrubben is goed voor je huid. Zowel voor als na het zonnen. Alle dode huidcellen worden hiermee verwijderd en je huid wordt weer schoon en zijdezacht. Je huid is egaler plus je wordt mooier bruin. Wees niet bang dat je je bruine kleur eraf scrubt. Je kleur zit veel dieper, het scrubben biedt alleen maar voordelen! Pas wel op met de gevoelige huid van je gezicht en hals. Scrub niet vlak voordat je wilt gaan zonnen. Maar doe dit het liefst een dag van te voren.
Dit gaat dan over de thuisscrub. Na een scrub sessie bij de Hammam raden we aan om een week te wachten met het zonnen.

Ons advies is om maximaal 40 keer per jaar onder de zonnebank te gaan. En dit alleen mits je niet verbrand. Het verbranden van de huid is wat de boosdoener is aan het zonnen onder de zonnebank en natuurlijk. Verbrand je niet, (ook geen klein beetje op de neus of schouders) dan kun je gerust en verantwoord 40 keer per jaar van de zonnebank genieten. Verbrand je toch? Dan raden wij aan om nog maar 30 keer per jaar onder de zonnebank te gaan.
Om een kleurtje bij te houden kun je het beste om de 10 a 14 dagen onder de zonnebank gaan. Wanneer je de juiste sterkte aan zonnebank neemt, gepaste aantal minuten en de juiste crème gebruikt zal je ook je kleurtje langer behouden, waardoor je ook weer minder snel terug hoeft te komen om weer aan je kleurtje te werken.

Ready to get your perfect tan?

Zonnen dichtbij huis